realeyesation logo

Koosnaampjes

Het verbaast me iedere keer weer, wat een ongelooflijk blind vertrouwen, veel mensen in “onze” overheid blijken te hebben. Ik vraag me af of dat wel terecht is. “Natuurlijk is dat terecht!” zullen veel mensen zeggen. En als ze dat zeggen, is dat dan omdat het hun eigen mening is? Of is dat omdat ze het ze altijd zo geleerd hebben? 
We hebben een overheid nodig om zaken voor ons te regelen, die we zelf niet kunnen regelen (Is dan vaak de gedachte).
Als een overheid het beste met ons voor heeft, waar de meeste mensen absoluut van overtuigd zijn, wellicht kan iemand mij dan uitleggen waarom de overheid dingen mag doen, die jij niet mag doen!

 Laat ik een voorbeeld geven; Stel, de buurman heeft een veel beter salaris dan mij, hij koopt vaker een nieuwe auto, gaat vaker op vakantie, en ik vind dat hij best wat van z’n geld aan mij af zou kunnen staan. 
Ik zou hem dan een brief kunnen schrijven, waarin ik geld van hem eis, met de mededeling dat als hij niet bereid is dit af te staan, ik zijn spullen zal bemachtigen, en deze zal verkopen zodat ik alsnog dat geld krijg, waarvan ik vind dat ik er recht op heb.

Velen zouden de waanzin hier van in zien en zeggen dat hij aangifte moet doen wegens afpersing en bedreiging. Als de overheid dit echter doet (bijvoorbeeld door middel van een belasting aanslag) dan vindt iedereen dit normaal en betaald. Dan noemt niemand het afpersing en bedreiging! Sterker nog de overheid heeft er zelf hele mooie koosnaampjes voor bedacht.

Een dreigbrief is dan ineens een “aanmaning”

Weigeren aan een eis te voldoen is een “in gebreke stelling”

Afpakken is “vorderen”

Diefstal is “inbeslagname”

Een dief heet “deur-waarder”

Heling is “openbare verkoop”

Enz..

En als die dief, je spullen dan komt jatten, wordt hij ook nog beschermt door de politie!
 Nota bene, degene die jou zouden moeten beschermen tegen diezelfde dief.

Als jij iemand bedreigt, besteelt of zijn spullen verkoopt ben je strafbaar. Als de overheid dit doet is het “legaal” en daarom zou het toegestaan zijn.
 Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Heb jij het recht iemand te bestelen? Het antwoord is natuurlijk een duidelijke “nee!” 
Kun je iets dat jij niet hebt, overdragen aan een ander?
Ook hier is het antwoord overduidelijk “nee!”
Een recht dat je niet hebt, kun je dus NIET overdragen aan een ander!
Hoe kan een overheid dan een recht hebben dat jij nooit hebt kunnen overdragen?

Waarom vertrouwen we mensen die klakkeloos orders uitvoeren zonder hun moreel kompas te gebruiken? WAAROM LATEN WE DIT GEBEUREN?
 Hoe lang accepteren we dit nog?
 En wanneer gaan we de “overheid” zien voor wat het werkelijk is?
 Namelijk een criminele organisatie die slechts regeert d.m.v. angst, dwang en repressie.

Met welke mooie benamingen ze ook komen, laten we het gaan zien voor wat het is!
Zodat we het anders kunnen gaan doen, en een mooiere toekomst in kunnen gaan luiden.