realeyesation logo

Goede Wil

Herinner je je de film Good Will Hunting nog? De film was gecentreerd rond een persoon genaamd Will Hunting. De meesten zouden zeggen dat hij een zeer cerebraal persoon was, omdat hij erg breedsprakig was, hij sommen in een mum van tijd kon oplossen, maar betekent dat dat hij intelligent was? Het komt zeker in aanmerking voor de titel ‘intellectueel’, maar holistisch intelligent was hij zeker niet. Maar wacht? Zijn ze niet hetzelfde?

Staat u mij toe het onderscheid tussen intellect en intelligentie te verduidelijken.

Intellect

Intellectueel zijn is het bezitten van de kwaliteiten die geboden worden door onze linkerhersenhelft. Zoals analyse, algoritmen, logica, taal, etc.

Het is verbazingwekkend om zulke vaardigheden onder je riem te hebben, maar als je het eenmaal hebt, wat dan? Wat zal de drijvende kracht zijn voor dergelijke uitrustingen. Wat wordt hun generator? Want als we er niets om geven om iets rechtschapens met kennis te doen, blijft het in het rijk van kennis. Kennis moet worden verwerkt door middel van een nauwkeurig Begrip, en moet worden omgezet in juiste actie, d.w.z. Wijsheid. Weten en niet doen is niet weten.

Will Hunting is een perfect voorbeeld. De gevolgen van zijn daden trok hij zich niet echt aan. Hij ging zonder pardon door het leven en was niet van plan om de wereldtoestand waarin we nu leven te verbeteren. Daarom is hij niet holistisch intelligent, maar kan hij worden omschreven als een intellectueel persoon.

Simpel gezegd, een intellectueel vermogen hebben, maar er laks mee zijn en het gebruiken als een middel voor je eigen doeleinden, in plaats van het te gebruiken voor de verbetering van de wereld en de wezens die erop leven, maakt je niet intelligent. Intelligentie vereist de facetten van de rechterhersenhelft, zoals intuïtie, spiritualiteit en mededogen, om je intellect te ondersteunen.

Intelligentie

Als we het woord intelligentie opsplitsen, kunnen we zien dat het bestaat uit intellect en ‘gentie‘. Wat betekent ‘gentie‘, vraag je je misschien af. ‘Gentie’ staat voor Genereren, genereren is een esoterisch principe dat verwant is aan Zorgzaamheid. Dus in koor is het ‘intellect’ gecombineerd met ‘Care’, dat intelligentie genereert.

Deze termen zijn erg esoterisch van aard, want zonder de activering van Ware Zorgzaamheid, Goede Wil en het Verstand kan het individu gemakkelijk misleid worden door emotionele controle. Want emoties zijn meestal in handen van frivole materialistische verlangens, status, enzovoort. en mensen krijgen een volmacht voor Zorgzaamheid in fysieke vormen als ‘Geld’ (Van het Griekse Mono; One + ey, One Eye). Subliminaal vervangt het de zoektocht naar en geven om waarheid (Liefde) voor een middel (geld) voor zinloze doeleinden (het mondaine).

Ik vind het synchroon lopen dat zijn voornaam Will was, wat onze acties drijft. Maar als Will niet wordt ondersteund door ware Zorgzaamheid (het heilige feminiene principe, Care), doet het precies de dingen die we eerder noemden, het gaat door het leven zonder enige zorg of op het hart gebaseerde intelligentie en compassie (het kompas, om het juiste te doen met wat je weet). Hij had de goede wil om kennis te zoeken, maar met welk doel? Niets belangrijks in de verbetering van de wereld, zoals weergegeven in de film. En dus probeerde een stel onbenullen hem over te halen om frivole doelen na te streven met zijn intellectuele middelen. Proberen status te verwerven door deel te nemen aan wedstrijden, geld te verdienen, of een instrument te worden dat door de inlichtingendiensten van de staat wordt uitgebuit en een batterij zijn voor hun agenda.

De Goede Wil jaagt met zijn Intellect naar Kennis, maar zonder begeleid te worden door het principe van Zorgzaamheid, het generatieve principe, faalt het in het leven. Daarom ging hij achter Skylar aan.

Het telefoonnummer van Skylar was ‘555-1294‘. Met behulp van het numerologische principe van Gematria-reductie wordt dit ‘67‘. Van een 6 naar een 7 gaan, van onvolledigheid naar volledigheid gaan, vertrekken vanuit apathie en het initiëren van ware zorgzaamheid binnen het individu.

Weten en niet doen, is niet weten 

Als je over essentiële kennis beschikt die kan worden gebruikt om mensen uit de duisternis (de afwezigheid van kennis) en naar het licht (de aanwezigheid van kennis) te leiden, heb je de verantwoordelijkheid om dat licht overal te laten schijnen. Om een mentor, een leraar, een gids te zijn voor anderen die behoefte hebben aan dergelijke kennis over zichzelf en de wereld waarin ze leven.

In tijden van universeel bedrog en onderwerping wordt het spreken van de waarheid een morele verplichting voor degenen die haar bezitten. Zonder acht te slaan op de gevaren die worden voortgebracht door degenen die hen vervolgen. Door een daad van goede wil en ware zorgzaamheid zal men een einde maken aan de inepties van onderdrukking, met intelligente middelen, en niet door seculiere wrijving. Zelfverdediging biedt tijdelijke verlichting van onderdrukking, intelligentie kan eeuwigdurende vrede en vrijheid voortbrengen.

Intellect gebruiken in combinatie met ware zorgzaamheid (geven om de waarheid) ten behoeve van wat goed is, maakt je holistisch intelligent.